Yerel, ulusal ya da global düzeyde olması fark etmeksizin işletmelerin büyük çoğunluğu faaliyetlerini online pazarlara taşıyor. Mağaza, stant, network marketin gibi geleneksel pazarlama stratejilerinin yerini internet ortamındaki satışlar alıyor. Firmalar kendilerine ait web siteleri ya da Trendyol, Hepsiburada, N11, Sahibinden gibi pazar yerleri aracılığı ile dijital pazarlama süreçlerine devam ediyor.
Online ticarete başlayan firmaların bu zorlu rekabet koşullarında tutunabilmesi ve satışlarını arttırabilmesi için oluşturduğu stratejiler ve uygulamaların tamamı dijital pazarlama olarak ifade ediliyor. Tüketicilerin ürün ya da hizmet araştırırken, karar verirken ve satın alırken hangi yolları izlediği düşünülerek geliştirilen hamleler sayesinde milyonlarca internet kullanıcısı kazanca dönüştürülüyor. TV, radyo, dergi gibi geleneksel kitle iletişim ve reklam araçlarının haricindeki her bir unsur dijital pazarlama kapsamında değerlendiriliyor. İnternet siteleri, arama motorları, sosyal ağlar, e-postalar, mobil uygulamalar ve her türlü dijital içerik dijital pazarlamanın merkezinde bulunuyor. Firmalar; kaynakları, rekabet ettikleri sektör ya da hitap ettikleri coğrafi alan doğrultusunda kendilerine özel dijital pazarlama teknikleri geliştiriyor. Ülkemizde online ticarete yeni başlayan firmalar genellikle tecrübe edinmek için sanal pazarları tercih ediyor. Kademeli olarak internet sitesine geçiş yapılıyor. Firmaların dijital pazarlamaya ayırdığı bütçe doğrultusunda sosyal medya reklamları, Adwords ve tanıtım yazıları gibi pek çok hamleler yapılıyor. Dijital pazarlama sürecini amatör şekilde yürüten firmalar genellikle bunu kendi personelleri ile geçiştiriyor. Ancak dijital pazarlamanın zaman kaybedilmeyecek kadar önemli olduğunun farkına varan işletmeler bu süreci emin ellere bırakıyor ve dijital pazarlama ajanslarından yararlanıyor. Çünkü, ajanslar donanımlı ekipleri sayesinde oldukça karmaşık analizler ve raporlamaları içeren dijital pazarlamanın üstesinden geliyor.
Dijital pazarlama, firmaların daha verimli faaliyet göstermeleri için birçok imkan sunuyor. Öncelikle firmalar internet kullanım istatistiklerinden yararlanarak hedef kitlenin davranışlarını ölçebiliyor, analiz edebiliyor ve buna uygun hamle yapabiliyor. Bunun yanında dijital pazarlama yapan firma, müşterisini kendi ürünlerine çekmek için içerik pazarlama, Influencer pazarlama, sosyal medya aktiviteleri gibi çeşitli teknikler kullanabiliyor. Dijital pazarlamanın önemi hedef kitle ile iletişimde de ortaya çıkıyor. Gerek ürünü almadan gerekse ürünü aldıktan sonra müşteri ile ilişkiler kolayca yönetilebiliyor ve müşterilerin ürünle ilgili deneyimlerine rahatlıkla ulaşılabiliyor. Dijital pazarlama ekonomik ve teknik olarak da birçok avantaj sağlıyor. Firmalar yüzlerce fiziksel mağazanın ulaşamadığı kadar müşteri kitlesine tek elde ulaşabiliyor. Personel, depolama, kiralama masrafları minimize ediliyor. Verilere dayandırılarak reklam süreçleri yönetildiğinden reklam verimi artıyor. Örneğin bir televizyona reklam verildiğinde hedef kitlenin kaçta kaçının o reklamı izlediği bilinmiyor ve yüksek reklam fiyatları heba edilebiliyor. Ancak dijital pazarlama bu riskleri ortadan kaldırıyor.
Jaguar Yazılım olarak dijital pazarlama uzmanlarımız ile birlikte kişisel ve kurumsal çaplı hizmet veren tüm herkese destek oluyor ve pazarlama faaliyetleri ile ön plana çıkmaları için destek oluyoruz. Sizin ile çalışmak için sabırsızlanıyoruz. Siz de firmanızı emin ellere teslim etmek için Jaguar Yazılım ile iletişime geçebilir ve firmanız için en doğru kararı verebilirsiniz.